Vigselringar på nätet!

Det kan fungera bra!
För att ringarna skall kunna passa bra tillsammans  så bör man titta på ringarnas höjd. Det är noga med yttermåtten på ringarna.
Det innebär att båda ringarna skall se lika höga ut på handen.
Vi ser ofta att det inte stämmer med de måtten när kunden har köpt i en vanlig guldsmesaffär med enbart säljare, det behövs en säljare/juvelerare eller guldsmed med lite design-intresse.
Mesr kritisk skall du som kund vara, det är lätt att bara stirra sig blind på en enda vråltjusig detalj på ringen.
Se på hela sammansättningen i stället. Hur ser det verkligen ut tillsammans.
När du/kunden köper vigselring på nätet då?
Ringar som köps från "utlandet" har ofta en smalare skena undertill. Det är inte en bra kombination, som dessutom kommer att ge en kort livslängd.
Vigselringen med stenar/sten kan med fördel vara något smalare än vigselringen.
Om vigselringen är en alliansring så ska du titta på hur högt bordet (mitten på stenarna) sitter,
det är den höjden som förlovningsringen bör ha.

Det är så många faktorer som skall stämma vid köp av vigselring, så ett råd är att uppge utförlig beskrivning vad du är ute efter,
en CAD-ritning fungerar då mycket bra, en skiss på datorn, en papperslapp, en "kändis-ring", sedan lånar du ut din förlovningsring till guldsmeden/tillverkaren.

Det är nu tyvärr väldigt få guldsmeder kvar i Sverige som klarar av att tillverka en vigselring med kvalité och till ett vettigt pris.
Beviset finns på guldsmedsmässan som hålls 2 gånger per år. Det finns nu endast någon/några köpställen för guldsmeder/tillverkare.
De andra utställarna säljer färdiga produkter till guldsmedsbutiker och Juvelerare/guldsmeder. Det säger allt!!
Det blir då istället en färdiginköpt ring från en grossist, det kan fungera, men svårt att få alla passande mått och design som var tänkt.

Vi på LGU tillverkar allt själva från guldplansen till färdigt smycke. (som du märker så  köper vi in färdig-bearbetat guld i plans eller plåt)
Ni är mycket välkomna med era ringar till oss, så får vi prata ihop oss om vettig vigselring, form och design samt pris .
Det kostar dig inget, och returfrakten betalar vi. Som tack för visat förtroende mot oss så kan vi gravera hans ring och putsa båda ringarna utan kostnad.
Skulle det inte passa med ring från oss så har ni i alla fall fått förovningsringarna putsade, och hans ring graverad.
Sedan kan det vara enklare att beställa på nätet, eftersom vi kan mäta upp förlovningsringen så att en annan guldsmed förstår måtten.
 Robust design från Alennart.  Nyhet!  Alliansring modell rör med kanalinfattning och i antikt uförande Klicka på bilden för större bild
 Vår adress är;  adress till lgu
Tillbaka till LGU        Designa en egen förlovningsring? Dyrt?   Eget guld?